Föreläsningar

Lyssna och ta del av kronBees uppskattade föreläsningar

Ett spännande utbud av föreläsningar som passar alla

Med lång erfarenhet och bred kompetens guidar Robert Kronberg er igenom sina föreläsningar. Vi lägger upp dessa anpassade till ert företag och er situation.

VÄLJ ENSKILDA FÖRELÄSNINGAR ELLER ETT UPPLÄGG

Inspirera din personal med en av våra uppskattade föreläsningar. KronBee erbjuder följande:

Din hållbara kropp - från smärta till slitstark

I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad det innebär att ha kroppslig balans. Oavsett om du tränar mycket, aldrig har tränat i hela ditt liv eller har ett funktionshinder så kommer du få ut lika mycket av denna föreläsning.

Du kommer få nya insikter om hur just din kropp fungerar och varför den agerar som den gör i olika delar av ditt liv.

Robert går igenom vad forskningen säger om smärta och träning vid smärta. Han lär dig mer om kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål.

Du får reda på vad som får ditt liv att bli hållbart, leda mot en hälsosammare livsstil utan onödiga skador samt vad som gör din träning effektiv och utvecklande för både kropp och knopp.

Denna föreläsning ger bäst effekt i kombination med en eller flera av de 5 workshops som vi erbjuder i ämnet.

Vägen till ett hållbart och hälsosamt liv

Här visar Robert den väg han ser och förespråkar för att uppnå balans i livet. Han går igenom de 6 områden som har gett honom en bra hälsa och välmående genom livet.

Han talar om hur fler personer som inte gör aktiva hälsoval idag kan ändra sitt hälsobeteende till det bättre och därmed kan funka bättre i vardagen.

Föreläsningen är interaktiv, förespråkar närvaro och väcker tankar samt leder mot utveckling. Robert går också igenom vad forskningen säger om hälsa.

Föreläsningen tar i många delar avstamp ur Roberts egna karriär med en del anekdoter som lyfter mungipor.

Målfokus

En teoretisk genomgång där Robert successivt nystar upp komplexiteten kring att sätta upp konkreta, tydliga och genomförbara mål, som håller i alla lägen.

Robert visar på tydliga exempel från sin egen karriär och hur han jobbade för att nå sitt mål med att gå från svensk elit till elitidrottare på världsnivå.

De tips och verktyg som föreläsningen ger är praktiskt applicerbart i yrket, privatlivet och träningen. Här avslutar Robert med att visa sitt uppnådda mål genom OS-finalen 2000.

Denna föreläsning passar bra att kombinera med en workshop i ämnet.

Kropp och knopp

Tillsammans med OS-guldmedaljören i skridskor, Tomas Gustafson tar Robert er igenom denna föreläsning.

Må bättre och prestera på topp med hjälp av två före detta elitidrottares djupa kunskap och erfarenhet kring målfokus. Bli mer effektiv och framgångsrik i både arbete och privatliv genom deras unika angreppssätt.

När man jobbar med personlig utveckling är det vanliga synsättet att separera den mentala och fysiska delen, men det här konceptet utgår från att hjärna och kropp behöver jobba ihop som en enhet, för att man ska kunna utvecklas och prestera optimalt.

Utveckling sker genom att mentala verktyg i kombination med fysisk träning, anpassad för alla, ger dig kvaliteter som höjer din prestation och fokusförmåga.

Innehållet riktar sig till alla i organisationen på ett lättillgängligt sätt, oavsett om du är tränad eller ej.

I den interaktiva delen ger vi dig effektiva tekniker för att skapa en stark interaktion mellan det fysiska och det mentala, med syfte att prestera och må bättre i vardagen.

Denna föreläsning passar bra att kombinera med vår workshop i ämnet.

Tio nycklar till framgång

Robert ger tio nycklar till framgång genom ledorden motivation, drivkraft, kommunikation och personlig utveckling.

Denna föreläsning är en av våra mest populära och är användbar i alla steg i livet, såväl inom arbetet som privat och mot din egna träning oavsett vilka dina mål är.

Vilken nyckel behöver du för att lyckas?

Workshops

Lyssna och ta del av kronBees uppskattade workshops

Lär känna din egen kropp och vad du kan göra för att få en bättre vardag

En bättre och mer smärtfri vardag är fullt möjlig. Lär dig mer om hur du kan uppnå detta med hjälp av kronBees workshops.

VÄLJ ENSKILDA WORKSHOPS ELLER ETT UPPLÄGG

Inspirera din personal med en av våra uppskattade workshops för KROPPEN. KronBee erbjuder följande:

Grundläggande kroppsmedvetenhet - från smärta till slitstark

“Du kan inte röra dig där du inte kan röra dig”, så enkelt är det. Om du inte kan röra dig på det sättet som kroppen skall kunna röra sig på så måste den hitta andra vägar. Effekten blir att du måste kompensera och du lär in ett mindre bra rörelsemönster.

De flesta av oss föds med en bra funktion. Hur många gånger har du t.ex. inte sett ett litet barn sitta i en djup knäböjning med platt rygg och vrida överkroppen för att hämta något vid sidan om sig. Ju äldre vi blir desto mer anpassar vi oss efter vårt vardagliga rörelsemönster och skapar kompensatoriska rörelsmönster. Sitter du t.ex mycket framför en dator och inte tränar så kommer du med stor sannolikhet få en släng av gamnacke, framåtroterade axlar och sämre corekoppling. Effekten blir att kropp och knopp fungerar sämre än vad de skulle kunna göra.

Här lär du dig på ett praktiskt sätt att förstå hur kroppen är ämnad att fungera i vardagen och hur du kan få ett bättre och mer fördelaktigt grundläggande rörelsemönster som hjälper dig i alla delar av livet. Denna workshop är en investering i dig själv med vinningen att du bättre förstår hur du kan få en bättre fungerande kropp i vardagen som håller över tid. Ett mer hållbart förhållningssätt till dig själv får du leta efter.

Din hållbara kropp steg 1 av 4 - från smärta till slitstark

Tänk om du kan ändra ditt instinktiva rörelsemönster så att du naturligt belastar kroppen minimalt i vardagen.

Människan är ett vanedjur där vi instinktivt söker oss till de rörelser och positioner där vi är starka. Fundera t.ex. på om du har en favoritsida som du gärna står och hänger genom eller om det sätter sig i samma sida av ländryggen varje gång du får ont i ryggen. Fundera också på om du tror att det kan hänger ihop med var du mestadels får skador, smärta och spänningar. Tänk om du kan ändra ditt instinktiva rörelsemönster så att du naturligt belastar kroppen minimalt i vardagen. Detta kommer du få ett smakprov på i denna workshop.

Genom innehållet så får du en ökad självmedvetenhet kring din egen kropp och dess svagheter/styrkor där Robert talar om vikten av hållbar träning och du får ta del av de övningar som din kropp verkligen behöver för att skapa balans.

Workshopen innehåller en blandning av teori och praktik med fokus på vad det egentligen innebär att träna smart, vad som får din träning att bli hållbar, undvika smärta och onödiga spänningar samt en sänkt stressnivå. Nya insikter om den egna kroppen utlovas.

Du behöver inte byta om, vi rör oss på en liten yta (stående, mot vägg och liggande), alla kan vara med och du behöver inga hjälpmedel förutom ett träningsunderlägg om du vill ha det.

Din hållbara kropp steg 2 av 4 - från smärta till slitstark

I denna workshop tar vi den smarta träningen ett steg längre…eller snarare, ett steg DJUPARE.

I syfte att hitta balans och stabilitet, får deltagarna genom core-stabiliserande övningar, uppleva hur de via andning och “rätt” fysisk aktivering hittar en bättre kroppskontroll, får en bättre hållning och ännu bättre effekt av sin träning.

Denna workshop är en naturlig uppföljning av ”skapa kroppslig balans steg 1” som ger deltagarna en djupare förståelse för kroppslig balans och långsiktig, kvalitativ träning.

Din hållbara kropp steg 3 av 4 - från smärta till slitstark

I denna workshop utmanar vi oss själva ännu mer. VI bygger vidare på det vi har lärt oss i de två första stegen och jobbar här utifrån ett tredimensionellt perspektiv, där du utmanas genom att jobba med din position i olika riktningar.

Vi bygger här på ytterligare ett steg i vårt mål att skapa kroppslig balans, där du får ännu mer insikt och självmedvetenhet om din kroppsliga situation och ytterligare ett verktyg på din väg mot en hållbar kropp.

Din hållbara kropp steg 4 av 4 - från smärta till slitstark

Här befäster vi den kunskap och de insikter du har förskaffat dig i de tidigare stegen.

Målet är att inspirera och uppmuntra till att använda den breda övningsbank och de tekniker vi har gått igenom i denna workshopserie, på ett enkelt, effektivt, motiverande, roligt samt givande sätt i vardagen.

Robert går här igenom ett programexempel där vi kombinerar övningar från de olika stegen och visar dig ännu en vinkling av hur du kan träna allsidigt och smart mot målet att få en hållbar kropp.

Ovan beskrivna workshopserie passar mycket bra att genomföra i kombination med föreläsningen ”Din hållbara kropp”.

VÄLJ ENSKILDA WORKSHOPS ELLER ETT UPPLÄGG

Inspirera din personal med en av våra uppskattade workshops för KNOPPEN. KronBee erbjuder följande:

Målfokus – Bygg din egen målfokusplan

Här går vi igenom verktyget del för del så att du på ett lättapplicerbart sätt skall kunna börja din resa mot en ännu tydligare och effektivare riktning i livet, där du själv bestämmer område att fokusera på.
Antingen genomför vi workshopen med enbart Robert som guide eller så kan vi göra workshopen ännu mera levande genom att allas våran Babben Larsson som är känd från TV är med på scen. Robert är Babbens livscoach där vi har ett samtal kring hur vi jobbar med hennes målfokus och vilken effekt som hon upplever att det jobbet ger henne i livet, samtidigt som vi går igenom verktyget del för del.
Hinner vi så avslutar vi denna workshop med att ge åhörarna ett specifikt verktyg för att ge sig själv mera tid och energi i vardagen.

Denna workshop ger bäst effekt i kombination med föreläsningen ”Målfokus”. 

”Kropp och Knopp”

Här visar Robert på den väl avvägda blandningen av Kropp och Knopp som behövs för att nå den bästa effekten och prestationsnivån i livets alla delar, från arbete till privatliv. Deltagarna får här insikter om hur mycket den mentala och fysiska kvalitén faktiskt hänger ihop för att du skall få ett bra helhetsresultat där du får en djupare förståelse för vilken potential du har till utveckling om du börjar interagera mera tydligt mellan dessa kvalitéer i din vardag. Kort och gott så får du här en ide om hur du kan effektivisera din egen hjärnverksamhet!

T.ex. så får du testa på tillsynes enkla koordinativa övningar där vi jobbar i olika centrum av hjärnan för att förbättra vår perception. En sån vardaglig kvalitet kan vara att du tränar upp din förmåga att göra två saker samtidigt utan att du tappar bort dig själv i situationen.

Du får uppleva hur svårt det faktiskt kan vara att kasta upp två bollar i luften, korsa händerna och ta emot bollen med den andra handen. Den frustration som uppkommer när tanken säger en sak och kroppen en annan ger en häftig upplevelse.

Mycket skratt och insikter utlovas i denna workshop där vi varvar praktiska inslag med teori gällande det vi testar på. Detta är en mindre fysisk (du behöver inte byta om) men ändå krävande workshop där deltagarna tränar upp sitt målfokus med direkt effekt på vardag och arbetsliv.

Denna workshop passar bra ihop med föreläsningen ”Kropp & Knopp”. 

Träningspass för ert event

Ge din personal en extra utmaning på er nästa kickoff, personalfest eller event. KronBee erbjuder följande:

Lyft din löpstyrka

Alla löpsteg har samma ursprung och grundläggande rörelsemönster. I kronBeekonceptets löpteknik utgår vi från sprintlöpning i vårt mål att skapa bättre löpare.

I denna workshop visar Robert hur du via styrketräning med skivstång, såsom ryck, stöt och knäböj i kombination med spänstträning når ett ett kraftfullare och spänstigare löpsteg oavsett distans.

Robert delar med sig av några av de övningar som gav honom själv ett starkt löpsteg kombinerat med erfarenheten i tyngden av hans två SM-Guld i tyngdlyftning samt ett veteran-EM-guld.

Så vill du lyfta din löpstyrka så är detta workshopen för dig.

Train Like An Athlete

En träningsklass med musik som utgår från friidrottens träningslära. Klassen är uppbyggd av olika ytor, där deltagarna får utveckla explosivitet, snabbhet, styrka, spänst och mjölksyrauthållighet.

Under klassen får deltagarna på ett roligt, inspirerande och lagom utmanande sätt träna både enskilt och tillsammans i grupp med hjälp av sin egen kroppsvikt och eventuella fria vikter.

Workshop kronBee Femkampen - Klassisk

En klassisk 5-kamp i friidrottsgrenar (t.ex höjdhopp, 60 meter, längd, kula och 800 meter).

Här presenterar Robert varje gren, ger tips och råd samt någon lättsam anekdot från sin tid som aktiv.

Vi har även en poängkalkylator, där man kan jämföra sig med faktiska rekord som tex damernas världsrekord eller Karolina Klüfts olika grenrekord.

kronBee KÄNGkampen

En bra mix av träning, tävling och lek där svett möter glädje. Deltagarna får uppleva ett träningspass inspirerat av det militära med inslag av kronBeees övningsbank för långsiktiga resultat.

Deltagarna delas in i grupper som kommer träna och leka tillsammans men tävla emot varann. Robert kommer här mixa träning enligt kronBee konceptet med träningstips och smarta verktyg för hållbar långsiktig träning för att ge deltagarna ett värde mer än glädjen och träningen på plats.

I sann militärisk anda och med lite extra auktoritär pondus, men ständigt med leendet i behåll, kommer Robert att leda trupperna mot framgång i ett ganska utmanande pass.

kronBee tyngdlyftningsteknik - Ryck och stöt

Detta är en klassiker som inkluderar ryck, stöt och knäböj.

Med tyngd av sina egna meriter inom tyngdlyftning (Två SM-guld samt ett veteran-EM-guld) ger deltagaren verktyg och kunskap för att själv utvecklas hållbart inom sitt lyftande.

Detta är en tekniskt krävande gren med stora skaderisker vid felaktigt utförande, där deltagaren får lära sig hitta kontakten med sin kropp, känna och se de tekniker som krävs för att nå bättre resultat med lägre risk för skador.

Här jobbar vi med de olika positionerna i lyfttekniken och deltagarna bjuds några bra förövningar att arbeta med innan lyften. Allt i led med kronBees långsiktiga hållbarhetstanke.

Kurser

Lär dig något nytt, utveckla eller förbättra din löpteknik.

Det är aldrig försent att lära sig ett korrekt sätt att löpa på.

Lär dig mer om explosiv träning eller ta del av Roberts innovativa löpkoncept som utgår från en sprinters ögon.

VÄLJ ENSKILDA KURSER ELLER ETT UPPLÄGG

KronBee erbjuder följande:

Löpning utan slitage - en kurs för löpare genom en sprinters ögon

kronBee löpkurs med Robert Kronberg. Den riktar sig till de som vill utveckla sin löpteknik och löpstyrka för att nå sina mål på tex. Göteborgsvarvet, Stockholm maraton eller rent generellt i motionsspåret.

Här utgår Robert från sin egen bakgrund som sprinter/häcklöpare och ger dig svaret på hur en kortdistansare kan lära dig att springa långt, på ett snabbt och kostnadseffektivt vis, utan samma skaderisk och med högre effekt. Detta genom effektiv löpteknik, löpfys och löputhållighetsträning som bra komplement till din långdistansträning.

Spara tid, reducera risker och få bättre resultat i all din träning och i alla dina lopp. Detta är en unik kurs som kommer ge dig unika fördelar i dina lopp.

Kursen består av följande 5 grundelement:

  • Kroppslig balans
  • Löpteknik
  • Löppositions styrka
  • Löpfys
  • Löputhållighet

Denna kurs är skalbar och brukar vara fem tillfällen. Man får samma innehåll oavsett form men såklart med olika detaljnivå beroende på versionen. Vi har versioner av kursen där vi genomför allt på t.ex en helg och då blir den något mer komprimerat men med samma grundläggande innehåll.

Referens från en löputbildning med friidrottsklubben IK Orient:

”Robert Kronberg – en av de bästa utbildare jag träffat!
Idag har IK Orients löpledare haft förmånen att utvecklas med och utbildas av den före detta elithäcklöparmästaren. Bara lovord, han är GRYM på så många sätt, pedagogisk, rolig, engagerande mm mm
TACK till dig Robert!”

– Lotta Rahm, löpledaransvarig IK Orient

Explosiv träning - En kurs i effekt

Här ger Robert Kronberg dig en unik chans att lära dig mer om funktionella och explosiva träningsformer. Detta är en kurs med fokus på det som är grunden till ALLA hans idrottsliga framgångar, från OS-final på 110 m häck till EM-guld för veteraner i tyngdlyftning sommaren 2017.

Här kommer deltagarna få en teknisk genomgång av varje delmoment samt många bra övningstips (inom corestabiltiet, rörlighet, sprint, spänst och tyngdlyftning) som man sedan kan använda i sin vardagliga träning, i sitt PT-yrke eller i rollen som fystränare.

Robert lär här ut ett effektivt sätt att arbeta med flera olika träningsformer överlappande, t.ex. hur du skall tänka i bytet mellan sprintträning och tyngdlyftning.

Du får ta del av hans mångåriga erfarenhet och kunskap inom området där han belyser den avgörande skillnaden mellan bra och dålig effekt och hur du bör tänka gällande skaderisker när du tränar explosivt.